Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren - waar moet u op letten?

VOORKOM PIJN BIJ SKIËN MET DE JUISTE SKISCHOENEN

Voorkom pijn bij skiën met de juiste skischoenen

U bent vol aan het genieten van het wintersporten als u tijdens uw afdaling ineens pijn voelt bij het skiën. Er ontstaan vervelende drukpunten of blaren door skischoenen en ze zitten direct niet meer lekker. Herkenbaar? Dit zijn de meeste voorkomende pijnklachten door skischoenen en hoe u deze kunt voorkomen.

Waardoor ontstaat pijn bij het skiën?

Pijn bij het skiën kan verschillende oorzaken hebben. Vaak zijn deze terug te leiden naar schoenen die niet goed zitten. Skischoenen moeten erg strak zitten, zodat ze voldoende steun bieden als u de piste afscheurt. Als skischoenen te strak zitten of net de verkeerde maat zijn wordt het al snel oncomfortabel en kan het zelfs pijnlijk zijn. Naast steun moeten skischoenen ook een goede vering hebben. Een goede vering zorgt ervoor dat de schoenen goed dempen, zo blijven uw voeten comfortabel tijdens het skiën. Kiest u de juiste maat skischoenen, dan kunt u de hele wintersport comfortabel en met plezier skiën.

Hoe komt het dat u blaren krijgt door skischoenen?

Iets wat u al helemaal wilt voorkomen zijn vervelende blaren waar u zelfs na de wintersportvakantie nog last van heeft. Verkeerde skischoenen kunnen namelijk ook makkelijk blaren veroorzaken. Blaren door skischoenen ontstaan meestal wanneer de schoenen te strak of in de verkeerde maat zijn. Als skischoenen te strak zitten, blijven ze tegen uw huid wrijven tijdens het skiën, wat kan leiden tot het ontstaan van blaren. Ook als uw schoenen te groot of te klein zijn, kan dit leiden tot blaren.

Tips om pijn bij het skiën te verminderen

Een comfortabele, pijnloze wintersport valt of staat dus met de juiste maat schoenen met goede steun en vering. Hier hebben wij een aantal tips om pijn en blaren door skischoenen te verminderen:

  • Kies voor schoenen met goede steun en vering;
  • Pas de schoenen aan met een voetbed. Deze past zich aan naar de vorm van uw voeten;
  • Draag extra, of extra dikke sokken;
  • Doe de veters niet te los of te strak.

Kies de juiste skischoenen om pijn bij het skiën te voorkomen

Om ervoor te zorgen dat uw skischoenen comfortabel zitten, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. De schoenen moeten goed passen zonder te strak of te los te zitten. Wilt u dit testen zodat u zeker weet dat u de goede schoenen koopt? Kom dan naar onze winkel. Wij geven u graag advies over alles rondom wintersportschoenen en -kleding.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Terug naar het overzicht

Vragen?

Heeft u persoonlijk advies nodig, kom dan langs in onze winkel.

Contact formulier