Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Ski's laten waxen en slijpen voor de skibaan

Uw snowboard en ski's laten waxen en slijpen

Bent u van plan om uw snowboards of ski's te laten waxen en slijpen? Skipoint heeft het grootste en modernste onderhoudscentrum van Nederland waar u uw snowboards en ski's met de grootste zorg kunt laten waxen én slijpen. We vertellen u graag meer over waarom regelmatig waxen en slijpen zo belangrijk is en over onze wax- en slijptechnieken.

Waarom uw snowboard of ski's laten waxen en slijpen?

Goed geslepen ski’s of snowboards zorgen voor een goede structuur in het belag (glijvlak) van uw ski’s of snowboard. Dat zorgt voor goede glij- en stuureigenschappen. Daarnaast zorgen geslepen staalkanten voor houvast op de helling, waardoor u plotseling wegglijden voorkomt en minder kans heeft op ongelukken of blessures. Vooral harde sneeuw maakt de staalkanten snel bot. Na een week wintersport kan van de oorspronkelijke scherpte nog maar 40% over zijn. Dit geeft op de wat hardere pistes een onzeker gevoel. Voor het carven zijn scherpe staalkanten dus onmisbaar. Hoe vaker u uw ski’s of board op dezelfde machine laat slijpen, hoe beter de kwaliteit van het slijpwerk wordt. 

Bekijk hier de prijzen

Hoe vaak en wanneer moet jij jouw snowboards of ski's laten waxen en slijpen
Ski's laten waxen en slijpen machine

 

 

Snowboards en ski's laten slijpen bij SkiPoint

Dankzij onze decennialange ervaring weten we precies wat we moeten doen om uw ski's en snowboards dusdanig te verzorgen dat u volop kunt genieten van uw wintersportvakantie. Ten eerste worden in een professioneel slijpproces de kanten van uw ski of snowboard ontbraamd. Hierbij worden vooral de uitsteeksels verwijderd. Verder worden de kanten scherp gemaakt. Hier is de hoek van groot belang, want die heeft invloed op de grip in de sneeuw. Afhankelijk van uw skiniveau ligt deze hoek tussen de 85 en 90 graden. Bent u een sportieve skiër? Dan adviseren we u scherpere kanten. Daarna worden de kanten gepolijst met een fijne vijl voor een uitstekend eindresultaat. Wilt u uw snowboards of ski's laten slijpen, kom dan naar onze winkel op Treubweg 15 in Diemen!

 

Onze slijptechnieken  

Skipoint gebruikt bij het slijpen standaard een kruisstructuur, dit is de meest gebruikte structuur. Wij slijpen de staalkanten van uw ski’s en snowboards met discs, ook wel diamond disc finish genoemd. Hiermee is de hoek waar wij in slijpen altijd exact en is uw ski of board 100% geslepen!  

Ski's laten waxen en slijpen bij SkiPoint
ski's laten waxen en slijpen voor koude winterdagen

Snowboards en ski’s laten waxen

Of het nu voor het begin van het skiseizoen is, kort voor de wintervakantie of gewoon tussendoor, uw ski's of snowboard moeten regelmatig worden onderhouden. Want alleen een goed gewaxte en geslepen ski of board glijdt lekker over de sneeuw. Ze goed laten waxen maakt uw ervaring op de piste niet alleen leuker, maar ook veiliger.

Waarmee snowboards en ski’s laten waxen?

Naast het onderscheid tussen koude en warme wax zijn er speciale soorten wax voor verschillende temperaturen. Op een ijskoude winterdag wordt een andere type wax aanbevolen dan op een zonnige dag in april. Om ervoor te zorgen dat uw ski's onder alle omstandigheden goed lopen, kunt u uw ski’s het beste met universele wax laten waxen. Bij SkiPoint hebben we verschillende soorten wax voor elke temperatuur om uw snowboards en ski’s goed te kunnen waxen.

 

Snowboards en ski's regelmatig laten waxen

Tijdens het afdalen ontstaat er wrijving tussen het belag van uw ski’s of board en de sneeuw. Hierdoor ontstaat warmte die de sneeuw laat smelten. Er ontstaan dan een dun laagje water dat aan het belag gaat kleven, waardoor uw materiaal beschadigt en verroest. Waxen voorkomt dit effect. Als u niet op tijd waxt, kan het gebeuren dat de poriën van het belag verbranden. Gevolg is dat u blijft kleven in de sneeuw. Wanneer het belag wit uitslaat, bent u te laat. Daarom is het niet alleen handig, maar ook veilig om zowel uw snowboards als uw ski's regelmatig te laten waxen.

snowboard laten waxen en slijpen
Ski's laten waxen en slijpen voor de winter

Hoe brengen wij wax aan? 

Waxen kan zowel met een koude als warme wax. Wij werken met een warme wax. Deze dringt dieper de poriën in, waardoor uw materiaal langer meegaat. 

  1. We brengen de wax aan op uw ski of snowboard met een waxrol of strijkijzer.  
  2. Na het goed instrijken halen wij met een polijstrol of plastic schraper alles wat boven het belag uitsteekt weg. Zo blijven alleen de poriën gevuld.   

Het bijhouden van de wax  

Wij adviseren u om na 2 tot 3 dagen uw ski’s of board weer te waxen met warme wax. U kunt er ook voor kiezen om het bij te houden met een koude wax. In dat geval krijgt u een combinatie van warme en koude wax en dat gaat ook prima samen. 

Ski's goed laten waxen en slijpen
Veilig op skibaan door ski's te laten waxen en slijpen

Prijzen snowboards en ski's laten waxen en slijpen

U kunt uw snowboards en ski's laten waxen en slijpen bij onze vestiging in Diemen. Desgewenst kunt u eventuele schade door een van onze medewerkers laten taxeren zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vanzelfsprekend kunt u uw bindingen door ons laten monteren en afstellen. Mocht u specifieke wensen hebben met betrekking tot de kant-hoek of de loopvlak structuur, informeer dan naar de mogelijkheden die wij u hierin te bieden hebben.

SKI  -   Slijpen en waxen minimaal 7 werkdagen wachttijd 

Kleine beurt

€ 23,95

Kleine beurt + Afstellen bindingen

€ 30,95 + Keuring rapport

*Kleine beurt Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 33,95
(Snel service binnen 3 werkdagen)

Grote beurt

€ 29,95

Grote beurt + Afstellen bindingen

€ 36,95 + Keuring rapport

*Grote beurt Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 39,95
(snel service helaas niet mogelijk)

SNOWBOARD zonder bindingen aanleveren. 

Kleine beurt

€ 32,95

Grote beurt

€ 44,95

*Kleine beurt Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 42,95
(momenteel niet mogelijk)

FREERIDE SKI

Kleine beurt (> X mm breed)

€ 29,95

Grote beurt ( > X mm breed)

€ 44,95

EXTRA

Binding Keuring / afstellen
ISO/NEN

€ 14,95 inclusief rapport
(in combinatie met een beurt € 7,00)

Waxen

€ 12,50

*Waxen Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 17,50
(Snel service binnen 3 werkdagen +€10)

Binding montage vanaf:

€ 75,00  inclusief keuring en rapport

Boot fitting vanaf:

€ 40,00

* alleen mogelijk op locatie Diemen

Let op! snel service is alleen mogelijk als de drukte het op dat moment toelaat.
Bel voor deze service vooraf even met onze winkel 020-6901044

Skiën op skibaan
Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap