Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Ski's laten waxen en slijpen voor de skibaan

Je snowboard en ski's laten slijpen en waxen

Hebben je ski's of snowboard onderhoud nodig en wil je ze laten slijpen en waxen? Skipoint heeft het grootste en modernste onderhoudscentrum van Nederland waar je je ski's en snowboard met de grootste zorg kunt laten waxen én slijpen. We vertellen je graag meer over waarom regelmatig waxen en slijpen zo belangrijk is en over onze wax- en slijptechnieken.

Waarom je snowboard of ski's laten waxen en slijpen?

Goed geslepen ski’s of snowboards zorgen voor een goede structuur in het belag (glijvlak) van je ski’s of snowboard. De structuur zorgt voor goede glij- en stuureigenschappen. Daarnaast zorgen geslepen staalkanten voor grip op de piste waardoor je plotseling wegglijden op een ijzige piste voorkomt en minder kans hebt op ongelukken of blessures. Vooral harde sneeuw maakt de staalkanten snel bot. Na een week wintersport kan van de oorspronkelijke scherpte nog maar 40% over zijn. Dit geeft op de wat hardere pistes een onzeker gevoel. Hoe vaker u uw ski’s of board op dezelfde machine laat slijpen, hoe beter de kwaliteit van het slijpwerk wordt. Waxen is belangrijk om goed te blijven glijden en zorgt ervoor dat het belag niet uitdroogt of zelfs verbrand. Ook nieuwe ski's moeten nog een keer gewaxt worden, het laagje wat opgebracht wordt in de fabriek is heel dun en ben je na een dag kwijt. Wij waxen met warme wax en polijsten de ski daarna. 

Bekijk hier de prijzen

Hoe vaak en wanneer moet jij jouw snowboards of ski's laten waxen en slijpen
Ski's laten waxen en slijpen machine

 

 

Snowboards en ski's laten slijpen bij Skipoint

Dankzij onze decennialange ervaring weten we precies wat we moeten doen om jouw ski's en snowboards dusdanig te verzorgen zodat jij volop kunt genieten van je wintersportvakantie. Ten eerste worden in een professioneel slijpproces de kanten van uw ski of snowboard ontbraamd. Hierbij worden vooral de uitsteeksels verwijderd. De kanten worden scherp gemaakt. Hier is de hoek van groot belang, want die heeft invloed op de grip in de sneeuw. Afhankelijk van je skiniveau ligt deze hoek tussen de 85 en 90 graden. Ben je een sportieve skiër? Dan adviseren we u scherpere kanten. Daarna worden de kanten gepolijst met een fijne vijl voor een uitstekend eindresultaat. Hierna wordt het materiaal gewaxt. Wil je je snowboard of ski's laten slijpen, kom dan naar onze winkel op Treubweg 15 in Diemen! Een afspraak maken is niet nodig, binnen een paar dagen tot een week kun je je materiaal weer ophalen. 

 

Onze slijptechnieken  

Skipoint heeft moderne Wintersteiger apparatuur en gebruikt bij het slijpen standaard een kruisstructuur, dit is de meest gebruikte structuur. Wij slijpen de staalkanten van je ski’s en snowboards met discs, ook wel diamond disc finish genoemd. Hiermee is de hoek waar wij in slijpen altijd exact en is je ski of board 100% scherp!  

Ski's laten waxen en slijpen bij SkiPoint
ski's laten waxen en slijpen voor koude winterdagen

Snowboards en ski’s laten waxen

Of het nu voor het begin van het skiseizoen is, kort voor de wintervakantie of gewoon tussendoor, je ski's of snowboard moeten regelmatig worden onderhouden. Want alleen een goed gewaxte en geslepen ski of board glijdt lekker over de sneeuw. Ze goed laten waxen maakt je ervaring op de piste niet alleen leuker, maar ook veiliger.

Waarmee snowboards en ski’s laten waxen?

Naast het onderscheid tussen koude en warme wax zijn er speciale soorten wax voor verschillende temperaturen. Op een ijskoude winterdag wordt een andere type wax aanbevolen dan op een zonnige dag in april. Om ervoor te zorgen dat je ski's onder alle omstandigheden goed lopen, kun je je ski’s het beste met universele wax laten waxen. Bij Skipoint hebben we verschillende soorten wax voor elke temperatuur om uw snowboards en ski’s goed te kunnen waxen. We werken met warme wax wat goed in de poriën van het belag dringt en na de waxlaag polijsten we voor het beste resultaat.

 

Snowboards en ski's regelmatig laten waxen

Tijdens het afdalen ontstaat er wrijving tussen het belag van je ski’s of board en de sneeuw. Hierdoor ontstaat warmte die de sneeuw laat smelten. Er ontstaan dan een dun laagje water dat aan het belag gaat kleven, waardoor je materiaal beschadigt en verroest. Waxen voorkomt dit effect. Als je niet op tijd waxt, kan het zelfs gebeuren dat de poriën van het belag verbranden. Gevolg is dat je blijft kleven in de sneeuw. Wanneer het belag wit uitslaat, ben je eigenlijk al te laat. Afhankelijk van de sneeuw kwaliteit is het goed om je ski's na 3 - 6 dagen weer te laten waxen. 

snowboard laten waxen en slijpen
Ski's laten waxen en slijpen voor de winter

Hoe brengen wij wax aan? 

Waxen kan zowel met een koude als warme wax. Wij werken met een warme wax. Deze dringt dieper de poriën in, waardoor het langer mee gaat en je materiaal beter beschermd. 

  1. We brengen de wax aan op uw ski of snowboard met een warme waxrol.  
  2. Na het goed instrijken halen wij met een polijstrol of plastic schraper alles wat boven het belag uitsteekt weg. Zo blijven alleen de poriën gevuld.   

Het bijhouden van de wax  

Afhankelijk van de sneeuw kwaliteit adviseren we je om na 3 tot 6 dagen je ski’s of board weer te waxen met warme wax. Je kunt er ook voor kiezen om het tijdens de vakantie zelf bij te houden met een koude wax. In dat geval krijg je een combinatie van warme en koude wax en dat gaat ook prima samen. 

Ski's goed laten waxen en slijpen
Veilig op skibaan door ski's te laten waxen en slijpen

Prijzen snowboards en ski's laten waxen en slijpen

Je kunt je snowboards en ski's laten waxen en slijpen bij onze vestiging in Diemen. Desgewenst kun je eventuele schade door een van onze medewerkers laten taxeren zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vanzelfsprekend kun je ook bindingen door ons laten monteren en afstellen. Mocht je specifieke wensen hebben met betrekking tot de kant-hoek of de loopvlak structuur, informeer dan naar de mogelijkheden die wij hierin te bieden hebben. Wij maken onderscheid tussen een kleine en een grote beurt. Bij een grote beurt zijn ook reparaties aan het belag nodig, dit is het geval als er diepe groeven in zitten die eerst opgevuld moeten worden. 

SKI  -   Slijpen en waxen minimaal 7 werkdagen wachttijd 

Kleine beurt

€ 23,95

Kleine beurt + Afstellen bindingen

€ 30,95 + Keuring rapport

*Kleine beurt Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 33,95
(Snel service binnen 3 werkdagen)

Grote beurt

€ 29,95

Grote beurt + Afstellen bindingen

€ 36,95 + Keuring rapport

*Grote beurt Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 39,95
(snel service helaas niet mogelijk)

SNOWBOARD zonder bindingen aanleveren. 

Kleine beurt

€ 32,95

Grote beurt

€ 44,95

*Kleine beurt Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 42,95
(momenteel niet mogelijk)

FREERIDE SKI

Kleine beurt (> X mm breed)

€ 29,95

Grote beurt ( > X mm breed)

€ 44,95

EXTRA

Binding Keuring / afstellen
ISO/NEN

€ 14,95 inclusief rapport
(in combinatie met een beurt € 7,00)

Waxen

€ 12,50

*Waxen Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 17,50
(Snel service binnen 3 werkdagen +€10)

Binding montage vanaf:

€ 75,00  inclusief keuring en rapport

Boot fitting vanaf:

€ 25,00

* alleen mogelijk op locatie Diemen

Let op! snel service is alleen mogelijk als de drukte het op dat moment toelaat.
Bel voor deze service vooraf met onze winkel 020-6901044

Skiën op skibaan
Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap