Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Waarom uw ski’s en snowboard slijpen en waxen

Skipoint heeft het grootste en modernste onderhoudscentrum van Nederland waar wij uw ski’s en snowboard met de grootste zorg repareren, slijpen en waxen. We vertellen u graag meer over waarom slijpen en waxen zo belangrijk is en over onze slijptechnieken.

Waarom uw ski’s of snowboard laten slijpen

Goed geslepen ski’s of snowboards zorgen voor een goede structuur in het belag (glijvlak) van uw ski’s of snowboard. Dat zorgt voor goede glij- en stuureigenschappen. Daarnaast zorgen geslepen staalkanten voor houvast op de helling, waardoor u plotseling wegglijden voorkomt en minder kans heeft op ongelukken of blessures. Vooral harde sneeuw maakt de staalkanten snel bot. Na een week wintersport kan van de oorspronkelijke scherpte nog maar 40% over zijn. Dit geeft op de wat hardere pistes een onzeker gevoel. Voor het carven zijn scherpe staalkanten dus onmisbaar. Hoe vaker u uw ski’s of board op dezelfde machine laat slijpen, hoe beter de kwaliteit van het slijpwerk wordt. 

Bekijk hier de prijzen

Onze slijptechnieken  

Skipoint gebruikt bij het slijpen standaard een kruisstructuur, dit is de meest gebruikte structuur.  Wij slijpen de staalkanten van uw ski’s en snowboards met discs, ook wel diamond disc finish genoemd. Hiermee is de hoek waar wij in slijpen altijd exact en is uw ski of board 100% geslepen!  

Waxen van uw ski’s en boards

Tijdens het afdalen ontstaat er wrijving tussen het belag van uw ski’s of board en de sneeuw. Hierdoor ontstaat warmte die de sneeuw laat smelten. Er ontstaan dan een dun laagje water dat aan het belag gaat kleven, waardoor uw materiaal beschadigt en verroest. Waxen voorkomt dit effect. Als u niet op tijd waxt, kan het gebeuren dat de poriën van het belag verbranden. Gevolg is dat u blijft kleven in de sneeuw. Wanneer het belag wit uitslaat, bent u te laat.  

Hoe brengen wij wax aan? 

Waxen kan zowel met een koude als warme wax. Wij werken met een warme wax. Deze dringt dieper de poriën in, waardoor uw materiaal langer meegaat. 

  1. We brengen de wax aan op uw ski of snowboard met een waxrol of strijkijzer.  
  2. Na het goed instrijken halen wij met een polijstrol of plastic schraper alles wat boven het belag uitsteekt weg. Zo blijven alleen de poriën gevuld.   

Het bijhouden van de wax  

Wij adviseren u om na 2 tot 3 dagen uw ski’s of board weer te waxen met warme wax. U kunt er ook voor kiezen om het bij te houden met een koude wax. In dat geval krijgt u een combinatie van warme en koude wax en dat gaat ook prima samen. 

AANLEVEREN & PRIJZEN

U kunt uw ski's en snowboards aanleveren bij onze vestigingen in Amsterdam en Diemen. Desgewenst kunt u eventuele schade door een van onze medewerkers laten taxeren zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vanzelfsprekend kunt u uw bindingen door ons laten monteren en afstellen. Mocht u specifieke wensen hebben met betrekking tot de kant-hoek of de loopvlak structuur, informeer dan naar de mogelijke alternatieven die wij u bieden.

SKI

Kleine beurt

€ 23,95

kleine beurt + Afstellen

€ 29,95 + Keuring rapport

*Kleine beurt Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 33,95
(klaar terwijl je wacht of binnen 24 uur)

Grote beurt

€ 29,95

Grote beurt + Afstellen

€ 35,95 + Keuring rapport

*Grote beurt Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 39,95
(klaar terwijl je wacht of binnen 24 uur)

SNOWBOARD zonder bindingen aanleveren. Demontage kosten €10

Kleine beurt

€ 29,95

Grote beurt

€ 44,95

*Kleine beurt Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 39,95
(klaar terwijl je wacht of binnen 24 uur)

FREERIDE SKI

Kleine beurt (> X mm breed)

€ 29,95

Grote beurt ( > X mm breed)

€ 44,95

EXTRA

Binding Keuring / afstellen
ISO/NEN

€ 12,50 inclusief rapport
(in combinatie met een beurt € 6,00)

Waxen

€ 10,00

*Waxen Spoed service
Ma. t/m Vrij.

€ 15,00
(klaar terwijl je wacht of binnen 24 uur)

Binding montage vanaf:

€ 60,00  inclusief keuring en rapport

Boot fitting vanaf:

€ 40,00

* alleen mogelijk op locatie Diemen

Let op !!! Klaar terwijl u wacht is alleen mogelijk op enkele dagen in de week.

Bel vooraf even met onze winkel 020-6901044

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap

CONTACTFORMULIER

Wij helpen u graag bij het zoeken van geschikte ski's en snowboards en het onderhoud daarvan. Kom bij ons langs op Treubweg 15 in Diemen