Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Ski onderhouden: waar moet u op letten?

U heeft het vast al wel eens gehoord: regelmatig uw ski onderhouden is belangrijk voor een fijne wintersportervaring. Maar waarom is dat eigenlijk nodig? En waar moet zulk onderhoud uit bestaan? We leggen het u graag uit. Ook vertellen we u hoe wij u bij Skipoint kunnen helpen om uw ski’s in topconditie te houden.

Ski onderhouden: waarom slijpen?

Een eerste stap in zorgvuldig ski onderhouden is slijpen. Goed geslepen ski’s zijn essentieel voor een plezierige en veilige tijd op de piste. Een vakkundige slijpbeurt verbetert de structuur van de belag (het glijvlak), waardoor uw ski’s soepeler over de sneeuw glijden en u gemakkelijker kunt sturen. Ook is het prettig als de staalkanten van de ski’s scherp zijn, omdat ze dan meer grip bieden op de helling. Zo glijdt u niet onverwacht weg en beperkt u het risico op ongelukken en blessures. Bovendien kunt u met scherpe staalkanten beter carven. Na een week wintersporten kan de oorspronkelijke scherpte met wel 60% zijn afgenomen; daarom raden we aan uw ski’s minstens één keer per seizoen te laten slijpen.

Onze geavanceerde slijptechnieken

Bij Skipoint nemen we het slijpen van uw ski’s graag voor u uit handen. We hanteren een standaard kruisstructuur, de meest gebruikte methode in de industrie. Bovendien gebruiken we discs, ook wel bekend als de diamand disc finish. Hiermee kunnen we de optimale slijphoek nauwkeuriger bepalen. Houd er rekening mee dat hoe vaker u uw materiaal bij ons laat slijpen, hoe beter de kwaliteit van het slijpwerk wordt.

Ski onderhouden: waxen voor optimale prestaties

Ook waxen is een essentieel onderdeel van zorgvuldig skionderhoud. Waarom? Tijdens het afdalen ontstaat er wrijving tussen uw ski’s en de sneeuw, wat warmte genereert en de sneeuw doet smelten. Dit resulteert in een dun laagje water dat aan de onderkant van uw ski’s kan blijven kleven, met roest en schade als gevolg. Waxen beschermt uw ski’s en voorkomt dit effect. Als u uw ski’s niet waxt, kunnen de poriën van de belag zelfs verbranden. Dat zorgt ervoor dat u blijft plakken aan de sneeuw en minder prettig kunt skiën.

Professioneel ski onderhouden bij Skipoint

Wilt u uw ski’s professioneel laten waxen en slijpen? Wij helpen u graag in onze vestigingen in Amsterdam en Utrecht. Hier kunnen we uw ski zorgvuldig onderhoud en eventuele schade beoordelen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Maak eenvoudig een afspraak via ons contactformulier. Ook vindt u hier een actueel prijsoverzicht.

Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de kant-hoek of de loopvlakstructuur van uw ski’s? Leg uw verzoek dan voor aan een van onze experts, zij nemen de mogelijkheden graag met u door.

Bekijk onze onderhoudsprijzen 

Ski's laten waxen en slijpen voor de winter
Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap
Skibindingen afstellen bij Watermansport

CONTACTFORMULIER

Wij helpen je graag bij het zoeken naar geschikte ski's, schoenen of snowboards en het onderhoud daarvan. Kom bij ons langs op Treubweg 15 in Diemen. Een afspraak maken is niet nodig.