Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Bootfitting: goed passende ski- of snowboardschoenen

Met goed passende ski- of snowboardschoenen heeft u goed contact met uw ski’s of snowboard. Daarmee voorkomt u kramp, blaren en pijnlijke drukpunten. Wij helpen u graag met het passend maken van uw wintersportschoenen!

Waarom is bootfitting zo belangrijk? 

Als uw ski- of snowboardschoenen niet goed passen, bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn, loopt u het risico dat u zich schrap gaat zetten met uw tenen. Uw voeten sturen immers uw ski’s of snowboard.  Dat zorgt ervoor dat u de pees onder uw voeten aanspant, met het risico dat u onder andere kramp krijgt of zelfs blessures oploopt!

Wij bieden bootfitting aan vanaf €40,-.  

Hoe werkt bootfitting? 

Als u bij ons in de winkel bent, kunnen we uw voet opmeten en daarbij passende schoenen zoeken. Het is bij wintersportschoenen van groot belang dat de schoenen goed aangesloten zitten, met een klein beetje druk. Maar zonder dat uw tenen knellen. Nieuwe ski- of snowboardschoenen lopen namelijk nog een halve maat uit!

Hebt u de juiste schoenen gevonden? Of hebt u nog ‘oude’ skischoenen die bijvoorbeeld te groot zijn? Dan helpen we u graag met bootfitting.  

Welke aanpassingen kunnen we voor u doen? 

We leveren geen 100% customerschoenen, maar we helpen u graag met: 

  • Schoenen versmallen.  
  • Schalen aanpassen. Door de buitenschalen van de schoen te verwarmen, kunnen we deze uitdrukken en vervormen. Zo kunnen we drukpunten in uw schoen wegnemen. Of uw schoen verbreden om meer ruimte te creëren.
  • Afstellen van schoenen op skibindingen. 

Hoe werkt het afstellen van skibindingen?

Als u nieuwe skischoenen heeft gekocht, is het van belang dat de schoenen goed worden afgesteld op uw skibindingen. Een goed afgestelde binding klikt uit als de kracht op uw benen te hoog wordt, bijvoorbeeld bij een verkeerde beweging of val. Als de bindingen niet goed staan afgesteld, loopt u onder andere het risico op breuken als u valt.

Een skibinding zuiver afstellen is erg lastig, omdat de veerspanning in de bindingen bijna altijd afwijken van de standaard. Dit geldt ook voor nieuwe ski’s. Wij hebben een machine staan waarmee we dit wel voor elkaar krijgen. Ook krijgt u een afstelrapport. Dit kan belangrijk zijn voor de verzekering bij ongevallen.

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap

CONTACTFORMULIER

Wij helpen u graag bij het zoeken van geschikte ski's en snowboards en het onderhoud daarvan. Kom bij ons langs op Treubweg 15 in Diemen