Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Ski's laten waxen en slijpen voor de skibaan

Bootfitting

Zit je ski of snowboard schoen niet helemaal zoals je wil. Wij kunnen je helpen met bootfitting. Met goed passende ski- en snowboardschoenen heb je goed contact met je ski’s of snowboard en geen vervelende drukpunten, blaren en kramp. Wij helpen je graag met de bootfitting van je snowboard- en skischoenen!

Bootfitting skischoenen en snowboardschoenen bij Skipoint

Onze bootfitting zorgt ervoor dat je skischoenen perfect zijn aangepast aan je voeten dankzij de nieuwste technologie.

Om het skiën nog leuker te maken is het belangrijk dat je schoenen niet knellen en goed zijn aangepast aan je voeten. Dit verbetert niet alleen het comfort maar ook de prestatie tijdens het skiën omdat de krachtoverdracht naar de ski vanuit de skischoen komt. We maken voor het bootfitten gebruik van een oven en kunnen indien nodig zooltjes aanmeten. Ook kunnen we de schoen op de leest zetten voor het aanpassen van de schoen aan specifieke knobbels aan de voeten. 

Bij het aanmeten van skischoenen wordt de schoen individueel aan je voet aangepast. Omdat de schoen dan perfect past en geen drukpunten veroorzaakt, worden het comfort en de prestaties tijdens het skiën verbeterd.

Waarom is bootfitting van schoenen zo belangrijk? 

Als je ski- of snowboardschoenen niet goed passen, bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn, loop je het risico dat je je schrap gaat zetten met je tenen. Met je voeten stuur je immers je ski’s of snowboard. Dat zorgt ervoor dat u de pees onder je voeten aanspant, met het risico dat je onder andere kramp krijgt of zelfs blessures oploopt!
Als je bij ons schoenen gaat kopen starten we altijd met het meten van de lengte en de breedte van je voet. Op basis daarvan maken we een eerste selectie in de schoenen die we je laten passen. We kunnen bij twijfel altijd de binnenschoen verwarmen en je opnieuw laten passen. Mensen hebben de neiging om hun schoen te groot te kopen maar een schoen wordt altijd groter na verwarmen en ook als je er even op hebt geskied of geboard. 

Wij bieden bootfitting van skischoenen én snowboardschoenen aan vanaf €25,-. Neem hier contact op. 

Bootfitting skischoenen bij SkiPoint

Hoe werkt bootfitting voor skischoenen en snowboardschoenen? 

Als je bij ons in de winkel bent, starten we met een gesprek wat voor type skiër of snowboarder je bent, hoeveel ervaring je hebt en gaan we je voet opmeten. Op basis daarvan zoeken we daar een aantal passende ski- of snowboardschoenen bij. Het is van groot belang dat de schoenen goed aangesloten zitten: met een klein beetje druk, maar zonder dat uw tenen knellen. Nieuwe skischoenen of snowboardschoenen lopen namelijk nog een halve maat uit. Daarna gaan de schoenen, zowel binnen schoen en als nodig ook de buitenschoen in de oven. We hebben verschillende tools die we kunnen gebruiken om bijvoorbeeld meer ruimte te creëren bij je tenen of zooltjes die je voet ondersteunen. Na het oven proces trek je de schoenen voor 10-15 minuten aan totdat ze voldoende afgekoeld zijn.

Heb je de juiste schoenen gevonden? Of heb je schoenen die niet helemaal goed zitten? We kijken graag met je mee en mogelijk kunnen we je helpen met de bootfitting van je skischoenen.

Bootfitting skischoenen: Welke aanpassingen kunnen we voor u doen? 

We leveren geen 100% custom schoenen, maar we helpen je graag met: 

  • Schoenen versmallen of verbreden.  
  • Schalen aanpassen. Door de buitenschaal van de schoen te verwarmen, kunnen we deze uitdrukken en vervormen. Zo kunnen we drukpunten in je schoen wegnemen. Of je schoen op specifieke plekken verbreden om meer ruimte te creëren.
  • Afstellen van skischoenen op skibindingen. 
Bootfitting skischoenen en snowboardschoenen
Slijpproces snowboard

Hoe werkt het afstellen van skibindingen?

Als je nieuwe skischoenen hebt gekocht, is het van belang dat de skischoenen goed worden afgesteld op je skibindingen. Een goed afgestelde binding klikt uit als de kracht op je benen te hoog wordt, bijvoorbeeld bij een verkeerde beweging of val. Als de bindingen niet goed staan afgesteld, loop je risico op vervelend letsel zoals scheuren of breuken als je valt en de binding niet op het juiste moment loslaat.

Een skibinding zuiver afstellen is lastig omdat de veerspanning in de bindingen bijna altijd afwijken van de standaard DIN waarde. Dit geldt ook voor nieuwe ski’s. Wij hebben een geijkte machine   waarmee we de binding goed en veilig kunnen instellen op basis van je lengte, gewicht, leeftijd en niveau. Ook krijg je een afstelrapport. Dit kan belangrijk zijn voor de verzekering bij ongevallen.

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap
Skibindingen afstellen bij Watermansport