Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Ski's laten waxen en slijpen voor de skibaan

Bootfitting skischoenen

Geïnteresseerd in bootfitting van skischoenen? Met goed passende skischoenen/snowboardschoenen heeft u goed contact met uw ski’s of snowboard. Daarmee voorkomt u kramp, blaren en pijnlijke drukpunten. Wij helpen u graag met de bootfitting voor uw snowboard- en skischoenen!

Bootfitting skischoenen en snowboardschoenen bij SkiPoint

Onze bootfitting zorgt ervoor dat uw skischoenen perfect zijn aangepast aan uw voeten dankzij de nieuwste technologie.

Om het skiën nog leuker te maken is het belangrijk dat uw skischoenen niet knellen en goed zijn aangepast aan uw voeten. Dit verbetert niet alleen het comfort maar ook de prestatie tijdens het skiën omdat de krachtoverdracht naar de ski door de skischoen komt.

Bij het aanmeten van skischoenen wordt de schoen individueel aan uw voet aangepast. Omdat de schoen dan perfect past en geen drukpunten veroorzaakt, worden het comfort en de prestaties tijdens het skiën verbeterd.

Waarom is bootfitting van skischoenen zo belangrijk? 

Als uw skischoenen of snowboardschoenen niet goed passen, bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn, loopt u het risico dat u zich schrap gaat zetten met uw tenen. Met uw voeten stuurt u immers uw ski’s of snowboard. Dat zorgt ervoor dat u de pees onder uw voeten aanspant, met het risico dat u onder andere kramp krijgt of zelfs blessures oploopt!

Wij bieden bootfitting van skischoenen én snowboardschoenen aan vanaf €40,-. Neem hier contact op. 

Bootfitting skischoenen bij SkiPoint

Hoe werkt bootfitting voor skischoenen en snowboardschoenen? 

Als u bij ons in de winkel bent, kunnen we uw voet opmeten en daarbij passende skischoenen of snowboardschoenen zoeken. Het is bij wintersportschoenen van groot belang dat de schoenen goed aangesloten zitten: met een klein beetje druk, maar zonder dat uw tenen knellen. Nieuwe skischoenen of snowboardschoenen lopen namelijk nog een halve maat uit!

Heeft u de juiste schoenen gevonden? Of heeft u nog ‘oude’ skischoenen die bijvoorbeeld te groot zijn? Dan helpen we u graag met de bootfitting van uw skischoenen.

Bootfitting skischoenen: Welke aanpassingen kunnen we voor u doen? 

We leveren geen 100% custom schoenen, maar we helpen u graag met: 

  • Schoenen versmallen.  
  • Schalen aanpassen. Door de buitenschalen van de schoen te verwarmen, kunnen we deze uitdrukken en vervormen. Zo kunnen we drukpunten in uw schoen wegnemen. Of uw schoen verbreden om meer ruimte te creëren.
  • Afstellen van skischoenen op skibindingen. 
Bootfitting skischoenen en snowboardschoenen
Slijpproces snowboard

Hoe werkt het afstellen van skibindingen?

Als u nieuwe skischoenen heeft gekocht, is het van belang dat de skischoenen goed worden afgesteld op uw skibindingen. Een goed afgestelde binding klikt uit als de kracht op uw benen te hoog wordt, bijvoorbeeld bij een verkeerde beweging of val. Als de bindingen niet goed staan afgesteld, loopt u onder andere het risico op breuken als u valt.

Een skibinding zuiver afstellen is erg lastig, omdat de veerspanning in de bindingen bijna altijd afwijken van de standaard. Dit geldt ook voor nieuwe ski’s. Wij hebben een machine staan waarmee we dit wel voor elkaar krijgen. Ook krijgt u een afstelrapport. Dit kan belangrijk zijn voor de verzekering bij ongevallen.

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap
Skibindingen afstellen bij Watermansport