Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Skischoenen op maat kopen: waarop letten?

Op zoek naar skischoenen op maat? Bij Skipoint begrijpen we dat de juiste skischoenen essentieel zijn om alles uit uw wintersportervaring te kunnen halen. In ons aanbod vindt u een uitgebreide collectie skischoenen voor dames, heren en kinderen. Maar hoe maakt u de juiste keuze? Waar moet u zoal op letten bij het kiezen van de perfecte skischoen? Dat leggen we u graag uit.

Bekijk onze skischoenen op maat

Waarom zijn skischoenen op maat zo belangrijk?

Het dragen van de juiste skischoenen is cruciaal voor een fijne tijd op de piste. Slecht passende skischoenen kunnen leiden tot zere voeten, blaren, kramp en pijnlijke drukpunten. Als u langdurig met te kleine of grote skischoenen skiet, kunt u zelfs blessures oplopen. Het is dan ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het kiezen van uw skischoen.  

Kies de ideale flexwaarde van uw skischoenen op maat 

Deflexwaarde van skischoenen op maat is een belangrijk aandachtspunt in de zoektocht naar nieuwe skischoenen. Bij Skipoint vindt u schoenen met verschillende flexwaarden, variërend van zacht tot stijf. Beginners geven vaak de voorkeur aan zachtere schoenen; daarmee hoef je minder kracht te zetten om een soepele skibeweging te kunnen maken. Voor ervaren skiërs zijn stijvere modellen geschikt, omdat die meer precisie en controle bieden. Door zorgvuldig te kiezen voor de juiste mate van flexibiliteit weet u zeker dat uw skischoenen passen bij uw vaardigheden en skistijl. 

snowboards en ski's huren

Laat uw voeten deskundig opmeten 

Ook het bepalen van de juiste maat skischoenen is essentieel voor het maken van de juiste keuze. Natuurlijk weet u uw schoenmaat, maar dat is niet genoeg; wij raden aan uw voeten altijd zorgvuldig te laten opmeten. Hiervoor kunt u terecht in onze winkel in Amsterdam. Onze experts analyseren uw voeten en kiezenvervolgens de beste schoenen uit. De juiste schoen sluit nauw aan op de voet en geeft een klein beetje druk, zonder te knellen. Nieuwe skischoenen lopen namelijk nog een halve maat uit. 

Bootfitting: uw skischoenen op maat

Heeft u een fijne schoen gevonden, maar past deze nog nét niet perfect? Dan helpen wij ugraag met bootfitting. Hieronder vallen verschillende methodes waarmee we uw skischoenen perfect kunnen afstemmen op uw voeten. We kunnen uw schoenen bijvoorbeeld versmallen, verbreden, verwarmen en vervormen om zo drukpunten weg te nemen. Hoewel we geen skischoenen op maat maken, is het resultaat dankzij bootfitting vrijwel hetzelfde. Ook stellen we de schoenen graag voor u af op de skibindingen.

Snowboard: welke bindingen heb ik nodig en hoe stel ik ze af?

Hoeveel kosten skischoenen op maat? 

Investeren in skischoenen op maat is een slimme keuze voor elke wintersporter. De kosten voor skischoenen op maat liggen over het algemeen hoger dan die voor standaard skischoenen. Toch betaalt uw investering zich terug in het comfort, de prestaties en het kleinere risico op blessures waarvan u met skischoenen op maatgeniet. De exacte kosten voor skischoenen op maat variëren, afhankelijk van het merk, model en de aanpassingen die nodig zijn. Bij SkiPointdoen we ons best om u optimale kwaliteit te bieden, tegen een nette prijs. Kom vooral langs in onze winkel in Amsterdam voor een persoonlijke prijsopgave. We helpen u graag!

Skipoint: skischoenen op maatvoor dames, heren & kinderen

Skipoint is het dochterbedrijf van Waterman Sport, de oudste schaatswinkel van Nederland. Bij Waterman Sport merkten we dat er behoefte was aan kwalitatieve wintersportmaterialen en advies in het kiezen van de juiste benodigdheden. Daarom zijn we in 2000 gestart met Skipoint, met het doel om u een onbezorgde wintersportvakantie te bezorgen. Van verhuur en verkoop van benodigdheden tot aan onderhoud en reparatie: we voorzien u graag van alles wat u nodig heeft om met plezier te skiën en snowboarden.  

In onze collectie vindt u een ruim aanbod aan skischoenen van topkwaliteit, van merken als Head en K2. U bent van harte welkom in onze winkel in Amsterdam, waar u ons assortiment kunt bekijken en uw voeten kunt laten opmeten. Onze experts helpen u graag met het maken van de beste keuze voor uw nieuwe skischoenen op maat.

Ontdek hier ons volledige aanbod skischoenen op maat

Ski's laten waxen en slijpen voor de skibaan
Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap
Skibindingen afstellen bij Watermansport

CONTACTFORMULIER

Wij helpen u graag bij het zoeken van geschikte ski's en snowboards en het onderhoud daarvan. Kom bij ons langs op Treubweg 15 in Diemen.