Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren - waar moet u op letten?

Service

Naast de verkoop van Ski's en snowboards kunt u bij ons terecht voor diverse services. Bekijk hieronder ons aanbod.

 

WAAROM SKI'S SLIJPEN EN WAXEN?

Het belang van een goed geslepen, gewaxte en afgestelde ski wordt nog steeds onderschat. Het regelmatig slijpen en waxen van uw ski's of board levert beslist meer plezier op. Bovendien beperkt u de kans op ongelukken of blessures door plotseling wegglijden. Wij slijpen en waxen ski's en snowboards ook voor diverse bedrijven in Nederland die de hoge kwaliteit van ons slijpwerk erkennen én waarderen.

SkislijpExpress is één van de grootste en modernste onderhoudscentrums van Nederland, waar wij ski's en snowboards met de grootste zorg repareren, slijpen en waxen.

Hieronder leest u hoe u uw ski's of board het beste kunt onderhouden en waarom onderhoud zo belangrijk is.

 

snowboard huren nederland

Maak nu een afspraak

Maak nu een afspraak om uw ski's of snowboard te laten onderhouden.

Meer informatie

Onze voordelen

Bekijk hier de voordelen van Skipoint. 

Meer informatie

ski's huren - waar moet u op letten?

Nieuwe ski's kopen?

Ga direct naar onze webshop en bekijk ons aanbod!

Naar de webshop

Bootfitting skischoenen en snowboardschoenen

SLIJPEN VOOR HOUVAST EN GOEDE STURING

De staalkanten van uw ski's of board zorgen voor houvast op de helling en zorgen voor een goede sturing in de sneeuw. Vooral harde sneeuw maakt de staalkanten snel bot. Na een week wintersport is er van de oorspronkelijke scherpte soms nog maar 40% over. Dit geeft op de wat hardere pistes een onzeker gevoel. Voor het carven zijn scherpe staalkanten dus onmisbaar.

Nieuwste slijptechnieken
SkislijpExpress maakt gebruik van de nieuwste slijptechnieken. Zo hebben wij voor het slijpen van de staalkanten van uw ski's geen slijpbanden, maar discs. Ook wel diamond disc finish genoemd. Deze techniek is een duurdere manier van het slijpen van ski's, maar geeft wel het beste resultaat. Met slijpbanden is de hoek van de staalkant niet goed en voelt de ski wel scherp terwijl dit vaak niet het geval is. Met een disc daarentegen is de hoek waar wij in slijpen altijd exact en is de ski 100% scherp geslepen.

Ski's slijpen voor goede glij- en stuureigenschappen

Naast scherpe staalkanten is een structuur in uw belag ook erg belangrijk. Dit is voor de waterafvoer onder de ski’s, u kunt het vergelijken met het profiel van een autoband. Het slijpen van uw ski's, zorgt voor een goede structuur. Een goede structuur zorgt weer voor betere glij- en stuureigenschappen van de ski's. U kunt het in vele varianten verkrijgen. SkislijpExpress gebruikt bij het slijpen standaard een kruisstructuur, dit is tevens de meest gebruikte structuur.

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap

CONTACTFORMULIER

Wij helpen je graag bij het zoeken naar geschikte ski's, schoenen of snowboards en het onderhoud daarvan. Kom bij ons langs op Treubweg 15 in Diemen. Een afspraak maken is niet nodig.