Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Snowboard onderhouden: zo doet u het goed

Bij Skipoint begrijpen we uw passie voor snowboarden. Om zoveel mogelijk plezier aan deze sport te kunnen blijven beleven, is het essentieel om uw snowboard regelmatig te onderhouden. Daar helpen wij u graag bij! Met het grootste en modernste onderhoudscentrum van Nederland staan wij klaar om uw board weer in topconditie te brengen én te houden.  

Waarom is regelmatig snowboardonderhoud essentieel? En waar moet u bij zorgvuldig onderhoud aan denken? Op deze pagina vertellen we u er alles over. 

Waarom snowboard onderhouden?

Correct onderhoud bestaat uit uw snowboard laten waxen en slijpen, op regelmatige basis. Waarom is dit zo belangrijk? Allereerst presteert een goed onderhouden snowboard beter: slijpen zorgt voor een optimale structuur in het belag (het glijvlak) van uw board, wat resulteert in een betere glij-ervaring en meer controle. Ook waxen draagt bij aan een soepele glijbeweging. Verder maakt goed onderhoud uw snowboardervaring veiliger. Geslepen staalkanten zorgen namelijk voor meer grip op de helling, waardoor u het risico op plotselinge glijpartijen, ongelukken en blessures vermindert.

Snowboard laten waxen en slijpen: onze deskundige diensten

Dankzij onze tientallen jaren ervaring weten we bij Skipoint precies wat nodig is om uw snowboard optimaal te verzorgen. We bieden diverse onderhoudsdiensten aan:

  • Snowboard laten slijpen. Onze experts gebruiken geavanceerde slijptechnieken om uw board in topvorm te houden. Ons professionele slijpproces begint met het ontbramen van de kanten van uw snowboard; hierbij verwijderen we de uitsteeksels. Vervolgens maken we de kanten scherper, voor maximale grip op de sneeuw. Tot slot polijsten we de kanten met een fijne vijl om u te voorzien van een optimaal eindresultaat.
  • Snowboard laten waxen. Ook waxen is essentieel om uw snowboard goed te onderhouden. Wij werken met warme wax, die dieper in de poriën van uw snowboard doordringt. Zo gaat uw materiaal langer mee. We brengen de wax aan op uw ski of snowboard met een waxrol of strijkijzer. Vervolgens gebruiken we een polijstrol of plastic schraper om alle overtollige wax boven het belag te verwijderen, zodat alleen de poriën gevuld blijven.
  • Volledig snowboardonderhoud. Heeft uw snowboard een grondige opknapbeurt nodig? In dat geval kunt u bij ons terecht voor volledig snowboardonderhoud. We controleren uw board op eventuele schade, slijpen de randen en geven uw snowboard een waxbeurt.

Uw snowboard laten onderhouden bij Skipoint

Bij Skipoint begrijpen we dat elk snowboard én elke snowboarder uniek zijn. Daarom bieden we onderhoud op maat. Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de kant-hoek, de waxsoort of de tuning van uw board? Kom vooral langs in een van onze vestigingen in Amsterdam en Diemen om uw snowboard professioneel te laten onderhouden. Onze experts staan klaar om uw wensen te bespreken en ervoor te zorgen dat uw snowboard klaar is voor optimale prestaties én plezier op de piste.

Bekijk hier onze prijzen voor snowboardonderhoud en maak eenvoudig een afspraak. Dat kan via ons contactformulier of door te bellen naar 020 690 10 44.

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap
Skibindingen afstellen bij Watermansport

CONTACTFORMULIER

Wij helpen u graag bij het zoeken van geschikte ski's en snowboards en het onderhoud daarvan. Kom bij ons langs op Treubweg 15 in Diemen.