Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren - waar moet u op letten?

Beschermingsproducten

Tijdens je wintersportvakantie wil je blessures en valpartijen natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Naast een goede fysieke voorbereiding en onderhoud van je materiaal is beschermmateriaal belangrijk mocht het toch tot een valpartij komen. We hebben helmen van K2 en Head in het assortiment in vele kleuren en maten. Maar ook rugbescherming en handschoenen van Sinner en Oakley.  Zo ga je zorgeloos op wintersport!

Ga direct naar onze webshop

Ski- en snowboardhelmen om hoofdletsel te voorkomen

Tegenwoordig draagt bijna iedereen een helm bij het skiën en snowboarden. Veel valpartijen veroorzaken namelijk hoofdletsel. Dit kun je voorkomen met het dragen van een kwalitatief goede helm. Een helm beschermt je hoofd bij een val en ook tegen de kou. Wist je dat een helm ongeveer 8 jaar mee gaat. Ook al heb je hem niet elk jaar gedragen, de kwaliteit van het plastic gaat achteruit en lijmlagen kunnen loslaten. Je kunt bij ons ook je helm laten checken. 

Skiën op skibaan

Waar moet je op letten bij het kopen van een ski- of snowboardhelm?

Let bij het kopen van een ski- of snowboardhelm op de onderstaande punten:

  • Je goggle moet goed aansluiten op de helm. Dat betekent dat de randen van de goggle moeten aansluiten bij de randen van de ski- of snowboardhelm. Als je een helm komt kopen en je hebt al een goggle, neem die dan mee. We verkopen ook goggles. 
  • Uiteraard moet de helm goed passen, ook als de kinriem niet stevig vastzit.
  • Wil je een helm met of zonder vizier? Met vizier kan handig zijn, als het weer minder wordt schuif je hem zo op. Een vizier aan de helm zit wel minder strak aangesloten op het gezicht. 
  • Je kunt bij ons beide, met en zonder vizier, passen. 

Andere valprotectie voor je wintersportvakantie

Omdat je bij het snowboarden sneller achterover valt, raden we ook polsprotectie aan. Wanneer je valt, steek je als eerste je arm uit. 
Daarnaast kun je bij ons ook rugprotectie kopen voor bescherming van je rug en wervels. 

Ski's goed laten waxen en slijpen
skibindingen afstellen

 

 

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap
ski's huren - waar moet u op letten?