Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren - waar moet u op letten?

Beschermingsproducten

Tijdens uw wintersportvakantie wilt u blessures en valpartijen natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Dat kan met onze beschermingsproducten. Denk aan helmen, polsprotectie en rugbeschermers. Zo gaat u zorgeloos op wintersport!

Ga direct naar onze webshop

Ski- en snowboardhelmen om hoofdletsel te voorkomen

In sommige landen is het dragen van een helm verplicht, bijvoorbeeld in Oostenrijk. Toch adviseren we u om altijd een helm te dragen tijdens het skiën en snowboarden, ook in landen waar het niet verplicht is. Veel ongelukken veroorzaken namelijk hoofdletsel. En als u bij het snowboarden valt, is dat vaak achterover. Achterover op uw hoofd vallen kan ernstig letsel veroorzaken!

Skiën op skibaan

Waar moet u op letten bij het kopen van een ski- of snowboardhelm?

Let bij het kopen van een ski- of snowboardhelm op de onderstaande punten:

  • Uw ski- of snowboardbril moet goed aansluiten op uw helm. Dat betekent dat de randen van uw bril moeten aansluiten bij de randen van uw ski- of snowboardhelm. Er zijn eventueel ook helmen te koop met ingebouwd vizier, oftewel een bril.
  • Uiteraard moet de helm goed passen, ook als de kinriem niet stevig vastzit.
  • Meet de omtrek van uw hoofd, zodat u de juiste maat ski- of snowboardhelm kunt kopen. 

Andere valprotectie voor uw wintersportvakantie

Omdat u bij het snowboarden sneller achterover valt, raden we ook polsprotectie aan. De pols heeft immers botjes die moeilijk genezen. En wanneer u valt, steekt u als eerste uw arm uit. In ons assortiment vindt u ook handschoenen met een polsprotectie. Daarnaast bieden we ook rugbeschermers aan. Dit is erg nuttig als u valt of als u op een drukke piste van achteren wordt aangeskied of – gesnowboard.

Ski's goed laten waxen en slijpen
skibindingen afstellen

Onderhoudsmateriaal snowboard

In ons assortiment vindt u de Burton Tri-Scraper 12-Pack. Dit product is ideaal als u zelf uw snowboard heeft gewaxt. De scraper heeft een driehoekige vorm met scherpe hoeken waarmee u makkelijk de overtollige wax van uw snowboard schraapt. Hij heeft zelfs 6 bruikbare kanten, waardoor er altijd wel een scherpe kant is. 

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap
ski's huren - waar moet u op letten?