Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren - waar moet u op letten?

Accessoires

Voor een prettige wintersportvakantie heb je naast goede ski’s of snowboards natuurlijk ook accessoires nodig. Denk aan brillen, skistokken, mutsen en handschoenen. We vertellen u graag meer over waar u op moet letten bij het kopen van uw ideale bril en skistok. En welke accessoires belangrijk zijn voor een zorgeloze wintersportvakantie.

Ga direct naar onze webshop

Waar moet u op letten bij het kopen van een skibril? 

Een goede bril houdt niet alleen de UV-straling tegen, maar beschermt u ook tegen opstuivend sneeuw. Voor elke weerstype is er een andere categorie bril, bijvoorbeeld categorie 1 is geschikt als u gaat skiën/snowboarden wanneer het vooral sneeuwt. Daarnaast zijn er skibrillen met verschillende lenstypes. De kleur van de lens bepaalt hoe het licht wordt gefilterd en hoeveel zicht u dus hebt.  

Een gele lens is bijvoorbeeld ideaal bij bewolkt weer, omdat hij de contouren versterkt op de piste. Maar is minder geschikt voor zonnige dagen, omdat het meer een klein deel van het licht filtert.  In ons assortiment vindt u ook lenzen die meekleuren. Zo heeft uw bril altijd het juiste lichtbereik!  

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste bril? U bent van harte welkom in onze winkel!  

ski's huren - waar moet u op letten?
Ski's laten waxen en slijpen voor de skibaan

Waar moet u op letten bij het kopen van skistokken?

Het allerbelangrijkste waar u rekening mee moet houden bij het kopen van de ideale skistok is de lengte. Een skistok heeft namelijk invloed op de controle die u over uw ski heeft. Bij te lange skistokken blijft u tijdens het skiën te veel rechtop staan. Terwijl u bij te korte stokken weer veel moet buigen.
We helpen je in onze winkel graag bij het opmeten van je skistokken!

Welke accessoires heeft u nodig voor het skiën?

Naast een skibril en – stok heeft u natuurlijk accessoires nodig waarmee u uzelf tegen de kou beschermt, onder andere:

  • In tegenstelling tot gewone sokken zijn skisokken langer. Hiermee voorkomt u schuurplekken en blaren wanneer u met uw been tegen de skischoen aanschuift. Daarnaast hebben skisokken een ademende werking waarmee u voeten warm blijven en niet nat worden.
  • Skimutsen en – helmen. In sommige landen zoals Oostenrijk is een skihelm verplicht. Maar ook wanneer dit niet het geval is, maakt u met een helm de kans op hoofdletsel een stuk kleiner. U kunt een skimuts onder uw helm dragen om uzelf extra tegen kou te beschermen. Of wanneer u niet aan het skiën bent.
  • Skihandschoenen zijn isoleren, waterdicht en ademend. Zo krijgt u geen koude handen!
snowboard huren nederland

Welke accessoires heeft u nodig voor het snowboarden?

  • Snowboardhelm en – mutsen. Net als bij het skiën geldt dat een snowboardhelm niet alle landen verplicht is. Maar we raden het zeker aan om deze wel te dragen. Veel ongelukken veroorzaken namelijk hoofdletsel.
  • Er zijn zowel snowboardhandschoenen met en zonder polsprotectie.
  • Accessoires waarmee u meer grip krijgt. Zoals de Burton Medium Spike Mat Clear. Dit gripmatje kunt u – indien gewenst – op uw snowboard plakken. Zo heeft u meer grip onder uw voet als u die uit uw binding haalt.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste bril, skistokken of andere accessoires? Neem contact met ons op of bezoek ons in onze winkel! 

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap
Snowboard: welke bindingen heb ik nodig en hoe stel ik ze af?