Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren bij SkiPoint

Nieuwe ski’s kopen: waar moet je op letten?

Wilt u nieuwe ski’s kopen? Bij Skipoint begrijpen dat u uw ski’s met zorg wilt uitkiezen. Zo weet u zeker dat u een fijne wintersportervaring tegemoet gaat. Maar hoe maakt u de juiste keuze? Waar moet u zoal op letten bij het kopen van de perfecte ski’s? En wat is de beste tijd om ski’s te kopen? Op deze vragen geven we u graag antwoord.

Nieuwe ski's kopen in onze webshop

De juiste soort ski's kopen

De ideale nieuwe ski’s kopen begint met het bepalen van het juiste type. Er bestaan verschillende soorten ski’s, die elk zijn ontworpen voor specifiek terreinen en skistijlen. Een aantal van de belangrijkste zijn: 

  • Allroundski’s. Deze populaire ski is ideaal voor afdalingen op de piste. Allroundski’s draaien soepel, zijn goed te controleren en zijn geschikt voor het maken van elke soort bocht, inclusief carven. 
  • Allmountainski’s. Deze veelzijdige ski is geschikt voor verschillende terreinen en sneeuwcondities. Dankzij de stabiliteit en vrij brede vorm presteren allmountainski’s goed op zowel geprepareerde pistes als offpiste-afdalingen.   
  • Freeride-ski’s. Dit is de ideale ski voor avontuurlijke skiërs die graag offpiste gaan. Freeride-ski’s zijn extra breed, waardoor ze voldoende drijfvermogen (float) hebben in de diepe poedersneeuw. 
  • Kinder- en juniorski’s. Deze ski’s zijn speciaal ontworpen voor jonge skiërs, met aandacht voor flexibiliteit en lichtheid.

Nieuwe ski's kopen: Let op lengte, flexibiliteit & rocker

Heeft u bepaald welke type ski u wilt kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een paar andere kenmerken bij het maken van uw keuze: 

  • Lengte. De ideale lengte van de ski’s hangt af van uw lichaamslengte, vaardigheden en skistijl. Langere ski’s bieden over het algemeen meer stabiliteit op hoge snelheden, terwijl kortere ski’s wendbaarder zijn. 
  • Flexibiliteit. Ski’s hebben verschillende niveaus van flexibiliteit. Voor beginners zijn zachte ski’s gemakkelijker en beheersbaarder, terwijl stijvere ski’s meer controle bieden voor ervaren skiërs. 
  • Rocker. Rocker betekent dat de voorkant van een ski omhoog loopt, vanaf iets voor de binding. De rockervorm bepaalt hoe goed een ski blijft “drijven” op losse sneeuw. Ook zorgt rocker ervoor dat een ski wendbaarder is, omdat slechts een klein deel van de ski in aanraking komt met de sneeuw. Full rocker is dan ook ideaal voor offpisteskiën.
Snowboard: welke bindingen heb ik nodig en hoe stel ik ze af?

De beste tijd om ski’s te kopen

Wat is de beste tijd om ski’s te kopen? Natuurlijk kunt u het hele jaar door nieuwe skis kopen, maar er zijn een aantal strategisch slimme momenten. Bent u op zoek naar het nieuwste van het nieuwste? Nieuwe modellen worden vaak uitgebracht in de herfst. De beste deals en koopjes vindt u daarentegen meestal vlak na het skiseizoen.

Skipoint: uw wintersportspecialist

Bij Skipoint hebben we één doel: u zoveel mogelijk plezier laten beleven aan skiën en snowboarden. Als dochterbedrijf van Waterman Sport—de oudste schaatswinkel van Nederland—voorzien wij skiërs en snowboarders sinds 2000 van de beste wintersportbenodigdheden. Bij ons kunt u ski’s kopen voor dames, heren en kinderen, van topmerken als K2 en Head 

Als vierde generatie familiebedrijf staan service en klantvriendelijkheid bij ons voorop. We staan voor u klaar met deskundig advies en denken graag met u mee, zodat u de beste keuze kunt maken. Wilt u persoonlijk advies van een van onze experts? Of wilt u onze ski’s zelf bekijken en uitproberen? Kom dan vooral langs in onze winkel in Amsterdam, wij helpen u graag! 

Ontdek hier ons volledige skiaanbod

Ski's laten waxen en slijpen voor de skibaan
Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap
Skibindingen afstellen bij Watermansport

CONTACTFORMULIER

Wij helpen u graag bij het zoeken van geschikte ski's en snowboards en het onderhoud daarvan. Kom bij ons langs op Treubweg 15 in Diemen.