Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Snowboard waxen – doe het op tijd! 

Een goed geslepen en gewaxt snowboard zorgt voor een optimale ervaring en daarmee een plezierige wintersportvakantie. Bovendien vermindert een goed gewaxt board de kans op ongelukken en blessures, doordat het glijgedrag goed is. Twijfelt u nog of u uw snowboard wilt laten waxen? Of weet u niet zeker of dit al nodig is? Alles over het waxen van uw snowboard en wat hierbij komt kijken vindt u op deze pagina. 

ski's laten waxen en slijpen machine

Waarom is waxen nodig bij een snowboard? 

Door slijtage en gebruik wordt uw snowboard bij het boarden langzaamaan steeds stroever. Dit gebeurt onder invloed van wrijvingswarmte, die ontstaat bij het afdalen van de piste. Je krijgt hierdoor onderaan het board een laagje sneeuw dat smelt, en dit kleeft vast aan het belag (de onderkant van uw snowboard). Op den duur zorgt dit ervoor dat uw board minder makkelijk glijdt, en u minder controle krijgt over het glijgedrag. Het onregelmatige oppervlak met ‘putjes water’ aan de onderkant kan er zelfs voor zorgen dat u plotseling doorglijdt of juist afremt. Zeker niet veilig dus. Daarom brengen wij wax aan in de poriën van het belag, zodat u weer makkelijk de piste afglijdt! 

Wanneer moet ik mijn snowboard waxen? 

Wanneer het nodig is om uw snowboard te waxen, kunt u zien aan het zogenaamde belag aan de onderkant. Als dit wit uitslaat, is het de hoogste tijd om uw snowboard te waxen. Over het algemeen geldt: te vaak waxen kan haast niet. Wij raden u aan om voorafgaand aan de wintersport het snowboard professioneel te laten waxen met een warme wax. Tijdens de wintersport kunt u zelf met bijvoorbeeld een smeerwax of warme wax aan de slag, wanneer u dit prettig vindt. En na uw vakantie kunt u het snowboard nogmaals laten waxen (en slijpen). 

Snowboard: welke bindingen heb ik nodig en hoe stel ik ze af?
Skibindingen afstellen bij Watermansport

Ik heb een nieuw snowboard, moet ik deze laten waxen? 

Wij raden aan om dit wel te doen. Nieuwe boards hebben alleen de fabriekswax meegekregen op het belag. Dit houdt slechts enkele dagen en is dus meestal niet geschikt voor een complete wintersportvakantie. 

Snowboard laten waxen bij Skipoint.com 

Laat uw snowboard waxen bij Skipoint, want: 

  • Jarenlange ervaring en vakmanschap (via Watermansport)
  • We werken met de modernste apparatuur 
  • Unieke haal- en brengservice 
  • Alles op één adres: van verkoop tot slijpen, waxen en reparatie

Vooral onze unieke haal -en brengservice trekt onze klanten over de streep. We halen uw snowboard bij u thuis op, en gegarandeerd brengen we u deze binnen 3 dagen weer piekfijn gewaxt en geslepen weer naar uw adres. Plan hier direct een afspraak.