Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Wanneer ski’s waxen en slijpen? 

Het slijpen en waxen van uw ski's zorgt voor meer grip tijdens het skiën en maakt het gemakkelijker om te draaien. Daarnaast zorgt het ervoor dat er geen sneeuw aan uw ski's blijft plakken en dat uw ski's langer meegaan. Maar hoe vaak moeten ski's geslepen en gewaxt worden? En moet dit voor de wintersportvakantie of juist erna gebeuren? Lees hieronder verder voor het antwoord! 

Direct een slijpbeurt inplannen 

Voor én na de wintersport 

Om voor optimale skiprestaties te zorgen moeten uw ski's regelmatig geslepen en gewaxt worden. Het aantal keer dat u uw ski's laat onderhouden hangt onder andere af van de kwaliteit van de sneeuw en de temperatuur. Over het algemeen raden wij aan het volgende te doen: 

  1. Voor de wintersport kunt u uw materiaal het beste professioneel laten slijpen en waxen met een warme wax. 
  2. Tijdens de wintersport kunt u de ski's zelf tussentijds behandelen met een koude wax. 
  3. Na de wintersport is het verstandig om uw ski's nogmaals professioneel te laten slijpen en waxen, zodat uw ski's niet uitdrogen en langer meegaan. Daarnaast moeten u ski's worden opgeslagen in de juiste omgeving, zoals in ons skidepot. Lees hier meer over het skidepot. 

Bekijk hier hoe het waxen en slijpen te werk gaat

Nieuwe ski's laten slijpen en waxen? 

Wanneer u nieuwe ski's koopt is het altijd de vraag of deze een slijp- of waxbeurt nodig hebben. Als de ski's al voor langere tijd in de opslag van de winkel staan of beschadigd zijn door het inpakplastic, is het vaak verstandig om voor een onderhoudsbeurt te kiezen. U kunt dit zien door het belag te controleren. Als deze wit uitgeslagen is, is een waxbeurt noodzakelijk. Daarnaast is fabriekswax maar geschikt voor een paar dagen skiën, waardoor dit in de meeste gevallen niet voldoende is om op wintersportvakantie te gaan. 

ski's laten waxen en slijpen machine

Slijpen en waxen bij SkislijpExpress 

SkislijpExpress heeft jarenlange ervaring met het onderhouden van ski's. Ook maken wij alleen gebruik van hoogstaande kwaliteit apparatuur, zodat uw ski's geslepen worden met de hoogst mogelijke kwaliteit. Ten slotte bieden wij haal- en brengservice. Wij halen uw snowboard op en brengen deze geslepen weer terug, binnen 3 dagen! 

  • Snelle en betrouwbare service 
  • Vele jaren ervaring en vakmanschap 
  • Haal- en brengservice! 
  • Alleen apparatuur van topkwaliteit 

Direct een slijpbeurt inplannen 

Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap