Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren - waar moet u op letten?

HOE VAAK MOET JE SKI'S OF SNOWBOARD LATEN WAXEN EN SLIJPEN?

Hoe vaak moet je ski's of snowboard laten waxen en slijpen?

Hoe vaak en wanneer ski’s of snowboard laten waxen en slijpen? Goed geslepen en gewaxt materiaal is belangrijk voor het plezier op de piste. 

Met goed onderhouden materiaal kunt u betere bochten maken in de sneeuw. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel en snel over de piste scheurt. Maar het is ook veiliger. Als u uw ski’s of snowboard regelmatig laat waxen en slijpen, kunt u scherper insturen in de sneeuw en heeft u meer controle over uw bewegingen.

Hoe vaak ski’s en snowboard laten waxen en slijpen?

In een ideale wereld zou u 1x per week uw ski’s of snowboard laten slijpen en ze om de 2 á 3 dagen laten waxen.

Vind u dit iets te veel van het goede? Het wordt minimaal aangeraden om voor en na het skiseizoen uw ski’s of snowboard een goede onderhoudsbeurt te geven. Waxen en slijpen dus. Staat u lange dagen op de piste? Dan wordt het aangeraden om vaker uw ski’s of snowboard te laten waxen en slijpen.

Ski’s en snowboard laten waxen 

Hoe vaak het wordt aangeraden om uw ski’s of snowboard te laten waxen, hangt af van het type wintersporter dat u bent. Een vuistregel voor goed gewaxt materiaal is 1x per week. 

Vaker dan 1x per week waxen kan ook, zeker bij intensief gebruik. Staat u lange dagen op uw ski’s of snowboard? Of gaat u hard en snel van de bergen af? Dan kunt u beter om de 2 á 3 dagen uw ski’s of snowboard laten waxen. 

Weet u niet of uw ski’s of snowboard aan een waxbeurt toe is? Dan kunt u kijken naar het belag. Het belag is de onderkant van uw ski of snowboard. Is het belag wit? Dan zijn je ski’s of snowboard aan een waxbeurt toe, dat betekent dat ze aan het uitdrogen zijn.

Hoe vaak ski’s/snowboard slijpen

Voor het slijpen van ski’s en snowboards geldt ook dat u als vuistregel 1x per week aan kunt houden. 

Ski’s en snowboards worden geslepen omdat de staalkanten bot worden. Hoe snel deze bot worden, hangt af van de kwaliteit van de sneeuw.

Is de sneeuw hard en ijzig, dan slijten uw ski’s een stuk sneller dan dat u door de verse poedersneeuw scheurt. Ook kunstsneeuw is heel agressief voor de staalkanten.

Hoe vaak u uw ski’s of snowboard moet slijpen, hangt ook samen met uw persoonlijke voorkeur. Kan je fijn skiën of snowboarden en is de sneeuw vers? Dan kunt u het wat langer uitstellen.

Wilt u uw ski's of snowboard laten waxen en slijpen? Lever uw wintersport artikelen aan bij de experts van Skipoint in Amsterdam, Utrecht of Almere en wij zorgen dat uw ski's en/of snowboards 100% wintersport ready zijn. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact op.

Terug naar het overzicht
Hoe vaak en wanneer moet jij jouw snowboards of ski's laten waxen en slijpen

Vragen?

Heeft u persoonlijk advies nodig, kom dan langs in onze winkel.

Contact formulier