Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Ski's waxen? Wij helpen u! 

Waarom ski's waxen? 

Het waxen van uw ski's vormt een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Een goede waxbehandeling voor uw ski's zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt skiën, de ski's draaien lichter en glijden beter. Ook zorgt het waxen ervoor dat uw materiaal langer meegaat. Het waxen gebeurd meestal na het slijpen. Lees hier waarom ski's regelmatig geslepen dienen te worden. Hieronder leest u hoe het waxen van uw ski's in zijn werk gaat. 

Direct een waxbeurt inplannen

Hoe werkt het waxen van ski's? 

Het waxen van ski's kan met een koude- of warme wax worden uitgevoerd. Koude wax is een waxsoort uit een tube of spuitbus. Deze wax kunt u zelf gebruiken om een oppervlakkige laag aan te brengen op uw ski's of snowboard. Uw materiaal zal hierdoor tijdelijk beter presteren, maar wordt niet beschermd. Bij SkislijpExpress maken we gebruik van zogeheten warme wax. Deze waxsoort dringt door tot in de poriën van het belag van uw ski's doordat het belag verhit wordt. Dit zorgt ervoor dat uw ski's langer meegaan, goed worden beschermd tegen de sneeuw en gemakkelijker glijden en draaien. Voor optimale prestaties van uw ski's of snowboard, kunt u het beste warme- en koude wax combineren. 

Bekijk hier hoe het waxen te werk gaat 

Hoe vaak en wanneer moet ik ski's laten waxen? 

Het belag van uw materiaal droogt uit door het skiën of snowboarden en de wax slijt. Indien het belag wit uitslaat, is het belangrijk om uw materiaal direct opnieuw te laten waxen. In dit geval kan er sneeuw aan uw ski's blijven kleven of blijft u zelf aan de sneeuw kleven. Meer weten over de beste timing voor het waxen van uw ski's? Lees het hier. 

Er wordt vaak gedacht dat er na het waxen niet geskied kan worden. Dit is echter niet het geval, u kunt direct de piste op na het waxen. Het is zelfs verstandig om na 2 tot 3 dagen opnieuw een warme wax aan te laten brengen voor optimale skiprestaties. 

Plan direct een waxbeurt via het onderstaande formulier! 

ski's laten waxen en slijpen machine

Contactgegevens

Skipoint.nl
Treubweg 15-17 
1112BA Diemen

Tel.: 020 - 6901044 (opt.3) 
Fax: 020 - 6951333 
E-mail: info@skipoint.nl