Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Ski's waxen? Wij helpen u! 

Waarom moeten ski's worden gewaxt? 

Wax zorgt voor een smeereffect tussen belag en sneeuw. Met waxen wordt er een extra laagje onder het belag aangebracht, waardoor de ski's beter glijden. Als uw belag te stroef wordt, geven uw ski's te veel weerstand. De afdaling wordt dan zwaarder en de ski's glijden ook minder goed met uw techniek mee. Ga dus voor goed onderhouden materiaal en laat uw ski's vaak genoeg waxen!  

SkislijpExpress waxt uw ski's met groot gemak

SkislijpExpress is onderdeel van Waterman Sport, een modern wintersportmaterialen bedrijf. Bij ons kunt u uw schaatsen, ski's en snowboards laten repareren, slijpen en waxen. 

Hoe vaak moeten ski's worden gewaxt? 

Hoe vaak u ski's moet laten waxen hangt af van een aantal zaken. Zoals de sneeuwkwaliteit, wat voor type skiër u bent en hoe lang u op de ski's staat. Als vuistregel kunt u nemen: ski's moeten na 1 week wel gewaxt worden. Vaker kan ook! Ski's laten waxen is in een paar minuten gedaan. Leest u hier meer over wanneer u uw ski's moet laten slijpen en waxen. 

Ski waxen - maak nu een afspraak 

Snowboard: welke bindingen heb ik nodig en hoe stel ik ze af?

Zelf ski's waxen of laten doen? 

U kunt ook uw eigen ski's of snowboard waxen. Dan moet u zelf wax bestellen en dit met een strijkijzer op uw materiaal aanbrengen. Nadelen hiervan zijn dat er altijd een risico is dat u de ski's of het board kunt beschadigen door te hete wax aan te brengen. Of dat u wax aanbrengt op materiaal dat eigenlijk eerst geslepen moet worden, wat niet bevorderlijk is voor de levensduur van de ski's. 

Ski onderhoud 

De mate van onderhoud heeft zeker effect op de levensduur van uw ski's of snowboard. Als u er zeker van wilt zijn dat u veilig en snel de piste af kunt gaan, breng uw materiaal na uw wintersport vakantie dan even langs. Of vlak voordat u vertrekt - wij checken uw materiaal grondig en kunnen u van advies voorzien waardoor u uw ski's of snowboard tussendoor zelf goed kan onderhouden. 

Waarom ski's laten waxen? 

  • Goed glijvermogen 
  • Betere grip 
  • Langere levensduur van de ski's 
  • Slijtvastere ski's 

Tip: laat uw ski's goed drogen  

Het is belangrijk om uw ski’s nadat u van de piste afkomt, goed laat drogen. Hiermee voorkomt u roest en ook blijven de hoeken langer scherp. Veeg de ski's af met een droge doek en zet ze vervolgens in een droge ruimte, maar niet tegen de verwarming. 

Maak een afspraak om u ski's te laten waxen 

ski's laten waxen en slijpen voor koude winterdagen
Grote collectie wintersport artikelen
Snelle en betrouwbare service
Vele jaren ervaring en vakmanschap