Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Beschermingsproducten voor een zorgeloze wintersport  

Tegenwoordig is lichaamsbescherming niet meer weg te denken bij de ski- en snowboardvakantie. Op de piste bent u immers dichterbij de zon, waardoor UV-bescherming van uw ogen erg belangrijk is. Bovendien reflecteert sneeuw UV-straling, waardoor de straling extra sterk is. Om u een zorgeloze wintersportvakantie te bezorgen, hebben we een ruim aanbod aan bescherming.  

Welke beschermingsproducten vindt u in ons assortiment? 

  • (Zonne)brillen (goggles) 
  • Gorgels die u over uw bril kunt plaatsen
  • Ski- en snowboardhelmen 
  • Kniebeschermers 
  • Rugprotectors 
  • Handschoenen 

U vindt zowel bescherming voor volwassenen als voor kinderen in ons aanbod. We hebben verschillende merken, zoals Oakley Anon Head K2, Sinner voor de skibrillen en Burton voor beschermingsmateriaal voor snowboards.   

Waar moet u op letten bij het kopen van een skibril?

Een goede bril houdt niet alleen de UV-straling tegen, maar beschermt u ook tegen opstuivend sneeuw. Voor elke weerstype is er een andere categorie bril, bijvoorbeeld categorie 1 is geschikt als u gaat skiën/snowboarden wanneer het vooral sneeuwt. Daarnaast zijn er skibrillen met verschillende lenstypes. De kleur van de lens bepaalt hoe het licht wordt gefilterd en hoeveel zicht u dus hebt.  

Een gele lens is bijvoorbeeld ideaal bij bewolkt weer, omdat hij de contouren versterkt op de piste. Maar is minder geschikt voor zonnige dagen, omdat het meer een klein deel van het licht filtert. In ons assortiment vindt u ook lenzen die meekleuren. Zo heeft uw bril altijd het juiste lichtbereik!  

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste bril? Neem contact met ons op of bezoek ons in onze winkel!  

Welke beschermingsproducten zijn belangrijk voor snowboarden? 

Als u tijdens het snowboarden valt, is dat vaak achterover. Dit zorgt voor de meeste blessures. Daarom raden wij een helm en polsprotectie aan. De pols heeft immers botjes die moeilijk genezen. En wanneer u valt, steekt u als eerste uw arm uit.