Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren - waar moet u op letten?

HOE MAAK IK MIJN SKIKLEDING WATERDICHT?

Hoe maak ik mijn skikleding waterdicht?

We kennen het allemaal: het eindeloos genieten van een dag op de latten op een sneeuwbedekt berglandschap. Maar het blijft een feit dat de meeste van ons niet blij zijn als we nat worden van de sneeuw. Als u warm en droog wilt blijven is het belangrijk om uw kleding waterdicht te maken. We gaan u stap voor stap laten zien hoe u uw skikleding waterdicht maakt zodat u de volgende wintersport gegarandeerd droog en warm blijft.

Waarom moet uw skikleding waterdicht zijn?

Waterdichte skikleding beschermt u tegen sneeuw, regen en wind. Het houdt u lekker warm in de bergen en zorgt ervoor dat de elementen u niet koud en nat kunnen maken. Ook is waterdichte skikleding beter bestand tegen slijtage. Hierdoor heeft u langer plezier van uw ski-jassen en broeken. Ook blijft het ademend vermogen van uw skikleding behouden als deze goed waterdicht zijn.

Een nieuwe set skikleding komt al waterdicht. Na verloop van tijd wordt deze waterdichte laag minder door slijtage en wassen. Maar er zijn manieren waarop u uw ski-jas weer helemaal waterdicht maakt.

Hoe maak ik mijn skikleding waterdicht?

Uw skikleding waterdicht maken kan op een aantal verschillende manieren. Een van de bekendste is door de kleding te impregneren. Er zijn ook wasmiddelen waarmee u kleding waterdicht kunt maken. Voor wintersportkleding wordt dit echter afgeraden omdat dit wasmiddel de binnenkant van de kleding ook waterdicht maakt. Het zweet kan nergens meer heen, wat niet ideaal is tijdens het skiën en snowboarden.

Impregneren

Het is tijd om uw kleding opnieuw te impregneren als het water niet meer van de jas afloopt, maar intrekt. Impregneren is een simpel kluisje. U moet er alleen wel eventjes tijd voor vrijmaken. Was eerst de skikleding. Doe 2 tot 3 kledingstukken tegelijk in de wasmachine en was ze op max. 30 graden. Nu kunt u gaan impregneren. Dit is een kwestie van de jas insprayen. Er zijn verschillende middelen hiervoor. Zoals HG waterdicht of Nikwax TW. Lees altijd goed de instructie van de verpakking op. Deze kunnen verschillend werken.

Hoe blijft mijn skikleding waterdicht?

Nu is het enkel nog een kwestie van zorgen dat uw ski-jas waterdicht blijft. Na een goede wasbeurt moet u de kleding waarschijnlijk opnieuw impregneren, vooral als deze al wat ouder zijn. Verder helpt het als u de skikleding droogt in de zon of in de droger met een lage temperatuur. Was uw skikleding niet met een normaal wasmiddel of een wasverzachter omdat dit de waterdichtheid kan verminderen. Gebruik neutraal wasmiddel of speciaal wasmiddel voor wintersportkleding.

Gaat u binnenkort op wintersport en heeft u advies nodig over waterdichte skikleding? Dat kan bij Skipoint! Kom langs in de winkel of vul het contactformulier in. We helpen u graag verder.

Terug naar het overzicht
Skibindingen afstellen bij Watermansport

Vragen?

Heeft u persoonlijk advies nodig, kom dan langs in onze winkel.

Contact formulier