Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren - waar moet u op letten?

SKIKLEDING WASSEN, WAAR MOET U OP LETTEN?

Skikleding wassen, waar moet u op letten?

De week gevuld met skipret zit er weer op. U heeft lekker fanatiek over de bergen geskied of gesnowboard. Nu staat er een iets minder leuk klusje op de agenda: het wassen van de skikleding. Maar, kunt u ski- en snowboardkleding gewoon wassen? Het antwoord is ja, echter zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Dit is hoe u uw skikleding het beste kan wassen.

Waarom moet u uw skikleding wassen?

De buitenste laag van uw skikleding is gemaakt van ademend materiaal. Na een week over de piste scheuren hebben deze kledingstukken aardig wat vuil verzameld. Met als gevolg dat het materiaal niet meer kan ademen. Hoe langer het vuil blijft zitten, des te meer het intrekt. Het resultaat? Vuil dat moeilijk te verwijderen is. Om het ademend vermogen van de kleding intact te laten is het het beste om uw skibroek, jas en handschoenen na elke wintersport te wassen. Ook al was u maar een paar dagen weg.

Skikleding wassen: zo pakt u dat aan

  1. Hoe stopt u de kleding in de machine?

Rits de kleding en de ventilatie in de kleding dicht, maar rits de zakken juist open. Haal deze ook goed leeg van tevoren. Plak al het klittenband op elkaar voordat u de kleding in de wasmachine in gooit.

  1. Wassen maar

Stop 2 of 3 kledingstukken per keer in de wasmachine met 1 dop neutraal wasmiddel erbij. Stel de machine in op een normaal programma en de temperatuur tot max. 30 graden. Tenzij anders is aangegeven op de kleding, controleer van tevoren het waslabel. Centrifugeren mag.

Er zijn ook speciale wasmiddelen voor het wassen van uw skikleding beschikbaar.

  1. Impregneer de wintersportkleding opnieuw

De laatste stap: impregneer de kleding opnieuw. Dan zijn alle jassen en broeken weer helemaal waterdicht. Dit is hoe u uw wintersportkleding impregneert.

Wat u niet moet doen tijdens het wassen van uw skikleding

Er zijn een aantal dingen die u niet moet doen tijdens het wassen van de wintersportkleding. Gebruik geen chloor, wasverzachters en bleek tijdens het wassen van uw skikleding. Zet de wasmachine ook niet boven de 30 graden. Gebruik ook geen 2 in 1 wasmiddel die de kleding tijdens het wassen impregneert (waterdicht maakt), dan wordt de skikleding ook vanbinnen waterafstotend en kan het zweet nergens heen.

Nu weet u precies hoe u uw skikleding moet wassen na een weekje wintersport. Nog tips, advies of een nieuwe ski-jas nodig? Kom langs in de winkel of contact met ons op via onderstaand contactformulier. We helpen u graag!

Terug naar het overzicht

Vragen?

Heeft u persoonlijk advies nodig, kom dan langs in onze winkel.

Contact formulier