Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

Onderhoud van uw ski’s en snowboard  

Onderhoud van uw ski’s en board is erg belangrijk. Zo beperkt regelmatig slijpen de kans op ongelukken en blessures door het plotseling wegglijden. Een goede waxbehandeling zorgt ervoor dat uw ski’s en board niet uitdroogt , beter glijdt en dat uw materiaal langer meegaat. In onze webshop verkopen wij ook materialen waarmee u uw ski’s of board, maar ook uw kleding goed kunt onderhouden. Zo kunt u daar nog lang plezier aan beleven!  

Vijltjes voor de staalkanten van uw ski’s of board 

In ons assortiment vindt u vijltjes waarmee u de staalkanten van uw ski’s of board kunt slijpen. Door regelmatig met een vijltje over de hele lengte van de kanten te gaan, zullen uw staalkanten weer naar behoren functioneren. U vindt zowel fijne en grove vijltjes in ons assortiment in verschillende prijsklassen. Daarnaast bieden wij wedsteentjes aan. Hiermee kunt u uw materiaal na slijpen bewerken.  

Wij kunnen uw ski’s of board ook voor u slijpen. Met onze nieuwste slijptechniek is de hoek waar wij in slijpen altijd exact en is uw materiaal 100% scherp geslepen! 

Lees meer over hoe wij uw ski’s of board slijpen.

Soorten wax voor onderhoud 

Daarnaast verkopen wij verschillende soorten wax. Denk aan: 

  • Vloeibare wax in een bus. Dit is een makkelijke en snelle manier om uw ski’s of board te waxen. Het nadeel is dat dit een koude wax is en daardoor minder diep in de kern komt dan onze andere wax. Hierdoor moet u de spuitwax vaker opbrengen.
  • Harde wax die u met bijbehorende hot stick iron aanbrengt. U brengt de laag rechtstreeks en gelijkmatig aan op uw ski’s of uw board. Deze wax komt dieper in de kern dan de spuitwax en is vooral handig als u goed weet hoe u uw materiaal moet onderhouden.

Overigens blijft wax maximaal 3 dagen zitten. Daarom is het belangrijk om regelmatig te waxen.  

Uiteraard waxen wij uw ski’s of board graag voor u! Lees meer over hoe wij uw ski’s of board waxen.

Onderhoud van uw wintersportkleding 

Tijdens het skiën of snowboarden wordt uw winterkleding blootgesteld aan weer- en natuurelementen. Als u vuil te lang laat zitten op bijvoorbeeld uw ski- of snowboardjas gaat dit in de poriën zitten. Het gevolg? De waterafstotende en ademende kwaliteiten nemen af. Daarom verkopen wij ook het waterdichtingswasmiddel Nikwax, waarmee deze kwaliteiten worden vernieuwd. Omdat gewoon wasmiddel dat niet doet, adviseren we u om nooit uw ski- of snowboardkleding met gewoon wasmiddel te wassen.