Skipoint is onderdeel van Waterman Sport.

Onze andere websites: Watermansport.nl123dakkoffer.nl

ski's huren - waar moet u op letten?

HOE STEL IK MIJN SKI’S HET BESTE AF?

Hoe stel ik mijn ski’s het beste af?

We gaan weer bijna met zijn allen massaal op wintersport. De hoogste tijd om te kijken of alle ski’s, snowboards en wintersportkleding nog naar behoren functioneren. Past al u kleding nog en zijn de boards geslepen en gewaxt? Dan is het tijd om uw ski bindingen af te stellen.

Wanneer moet ik de bindingen afstellen van mijn ski’s?

Zorg dat u voordat u de piste opgaat even nagaat of uw ski’s goed zijn afgesteld en stel ze indien nodig bij. Waarom moet u de bindingen van uw ski’s elk jaar controleren? Het idee achter ski bindingen is dat deze losschieten als de kracht op uw ski’s of benen te zwaar wordt. Als ze te los staan, schieten ze te makkelijk los en als ze te zwaar staan ingesteld loopt u het risico dat de ski’s niet losschieten en u letsel oploopt.

 

Hoe moet ik de bindingen afstellen van mijn ski’s?

Kijk naar de lengte van uw skischoenen

Kijk hoe lang uw skischoen is. Dit wordt aangeduid in millimeters aan de binnenkant van de hiel van uw schoen. Zet de bindingen op uw ski’s op hetzelfde aantal millimeters. Plaats vervolgens uw schoen in uw ski. Dit zou nu goed moeten passen. Anders moet u het nog even bijstellen.

Stel de DIN-waarde in

De DIN-waarde bepaalt hoe makkelijk uw skischoenen uit uw binding schieten bij een valpartij. Erg belangrijk dus, hierdoor voorkomt u letsel tijdens uw uitje naar de sneeuw.

De DIN-waarde wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Zoals gewicht, leeftijd, lengte, uw niveau en de lengte in millimeters van uw skischoen. Hieruit komt een getal gerold, uw DIN-waarde. Hiervoor zijn tabellen online en gratis apps die u kunt gebruiken. Zoals die van Isoski of Rentmaxx Z-Value. Beide zijn gratis te downloaden in de Google Playstore en Appstore.

Stel de DIN-waarde in op uw ski’s. Doe dit zowel voor als achter op de binding.

Snowboard bindingen afstellen

Heeft u geen ski’s maar een snowboard waarvan u de bindingen nog moet afstellen? Ook daar kunnen wij u mee helpen. Bij het afstellen van snowboard bindingen gaat het niet om de DIN-waarde en valveiligheid, maar om dat uw juiste been voorstaat en u comfortabel over de piste kan scheuren. Het juist afstellen van uw snowboard bindingen doet u als volgt.

Heeft u vragen over het afstellen of wilt u dat experts hiernaar kijken? Neem contact op met Skipoint via onderstaand contactformulier.

Terug naar het overzicht

Vragen?

Heeft u persoonlijk advies nodig, kom dan langs in onze winkel.

Contact formulier